Actueel

O Nata Lux

259152366_4671508132870421_7243777415830544537_n.jpeg

Zondag 19  december 2021 

Na de periode van gedwongen inactiviteit en afzondering door corona is Incantio erg blij u weer een sfeervol kerstconcert aan te bieden, verlost van de duistere periode op weg naar het licht van Kerstmis “O Nata Lux”.

Met begeleiding van orgel en strijkers brengen we u in het eerste deel van een drieluik de aankondiging en de geboorte van het kerstekind in vlotte, feestelijke barokmuziek van Francesco Durante en Dietrich Buxtehude.

In het tweede luik bezingen Morten Lauridsen en Eric Whitacre het licht van Kerstmis in verrassend beklijvende, moderne klankkleuren.

Het derde luik vol volkse en sfeervolle kerstliederen in bewerkingen van Edward Elgar, Max Reger, John Rutter en onze eigen componisten Paul Steegmans en Geert Malisse brengt ons in de sfeer van de gezellige, traditionele Kerstmis van vroeger.

Elke luisteraar zal in dit concert zijn Kerstmis kunnen herkennen en genieten.

Toegang: 18€ | Gratis voor -12
Kaarten: info@incantatio.be | Jos Venken (089 35 34 73) | via koorleden

 

 

Requiem van Mozart

Zondag 29 mei 2021 : Requiem van Mozart

Het Requiem van W.A. Mozart blijft intrigeren, omwille van de onvolprezen muzikale kwaliteiten én het mysterie rond zijn ontstaansgeschiedenis. Uitgevoerd door Kamerkoor en orkest Incantatio.

Feiten, geruchten en verzinsels zijn in de Requiemgeschiedenis nauwelijks te onderscheiden. Daardoor is het Requiem van Mozart vooral een product van de collectieve verbeelding geworden: omgeven door een rijke verhalenkrans, doordrongen van mysterie, met verdachtmakingen, roddels en regelrechte fantasie. Tot op de dag van vandaag.

Meer info  & tickets op volgende link.

 

Requiem.jpeg
  • Facebook - Black Circle