Actueel

O schöne nacht

koorlink A5 incantatio genk.jpg
Zondag 9 februari 2020  |  15u |   Kerk Bret-Gelieren, Genk

 

Liefde en weemoed

Geloof en vertrouwen in de Duitse romantiek 
 

Incantatio brengt een romantisch programma, geestelijk en profaan, a capella en met begeleiding van piano met werken van Johannes Brahms en Felix Mendelssohn.

 

De liederen van Johannes Brahms zingen over weemoed, verloren liefde en verloren jeugd, over de zomer die verandert in herfst en over de sterfelijkheid van de mens.

 

Felix Mendelssohn verheerlijkt de Heer en belijdt zijn geloof vol godsvertrouwen.

Beiden hanteren zij meesterlijk de muzikaal romantische stijl van gevoelige chromatiek en expressieve uitersten.

“Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt” voeren zij de luisteraar mee naar de diepste roerselen van de menselijke ziel.

Iedereen is welkom op zondag 9 februari 2020 om 15.00 uur in de kerk O.L.Vrouw van Fatima, Zagerijstraat  54, 3600 Genk.

Kaarten kunnen gereserveerd worden op nummer 0475 399 947. Zij kosten in voorverkoop €12 en aan de kassa €15.

Na afloop wordt een feestelijk glaasje aangeboden en kan iedereen gezellig bijpraten en meevieren.

 

 

 

Net gemist ...

Zondag 15 september 2019 : Jauchzet dem Herrn!

Om de viering van zijn 25-jarig bestaan feestelijk af te ronden organiseert het koor Incantatio o.l.v. Jos Venken een tweede lustrumconcert “Jauchzet dem Herrn!” met psalmen van Mendelssohn tot Slootmaekers.

Het programma hiervoor is verscheiden en ambitieus. Er zullen liefst 4 nieuwe werken van Vlaamse componisten worden gecreëerd. Naast de gevestigde namen van Erika Budai en Martin Slootmaekers vinden we daarbij die van de eigen koorleden Jan Baeten en Joris Geurts.

Het programma gaat verder in de romantische stijl met psalmen van Felix Mendelssohn en Johannes Brahms waaronder het zeer mooie “Hör mein Bitten” van Mendelssohn met soliste sopraan Veerle Henkens  en met het ongelooflijk aangrijpende “Schicksalslied” van Brahms.

Het koor wordt in dit alles bijgestaan door een groot romantisch orkest gevormd door het blazersensemble Zuiderwind en het Limburgs strijkkwartet XL.

LustrumConcert25jaarRoodMail_page-0001.j
  • Facebook - Black Circle